Monday, January 31, 2011

Produk terbaru GCP

Berita baik kepada semua pelanggan heheheh pihak syarikat GCP telah mengeluarkan produk terbaru dalam bentuk gold bar yang mana menawarkan harga yang berbaloi-baloi kepada yang ingin membeli emas. Harga juga berpatutan jika berminat boleh hubungi kami untuk tempahan. sila hubungi kami 0176627276 jika inginkan maklumat lanjut.

Saturday, January 29, 2011

Rumah lelong

sekarang nie dalam proses nak invest dalam rumah lelong lak..macam menarik apa2 pon mesti ada ilmu lepas 2 kena buat la nak cari pengalaman lepas tu baru la baiki sedikit demi sedikit jika terdapat kelemahan...........

aku seronok membaca satu blog pie2020 banyak pengalaman dan ilmu beliau cerita kat ctu macam mana nak invest dalam property nie. tapi main property nie risiko tinggi sbb kita terpaksa buat loan untuk membeli rumah heheeh 30 tahun tu bebbbb. klu ikut umur aku la hheheehe

....lepas tu kena ada duit cash lebih kurang 10-20% nak bayar downpayment and lawyer feees and macam2 lagi la klu main rumah lelong nier.........
tapi yang paling penting lokasi la sbb kita beli nak bagi sewa broooo lepas tu nama kena clear la ccris nanti x leh wat loan lak heheheeh............ betul ke aku pon belum ada pengalan beli rumah lelong nie.....

nak jadikan cerita aku ternampak la sebiji rumah kat casa mila victoria bukit idaman kat selayang dekat la dengan ofis aku..... saja je try nak beli kot2 ada rezeki kan....

lepas aku punch kad je terus je aku g situ x la jauh gan ofis aku, nak tgk rumah la konon nye hehehe last rumah kunci owner dah x duduk dari 2008 rumah dah berhantu la kot....

aku balik ofis telefon aunctioneers suruh faks dokumen rumah lelong tu la sbb aku nak g pejabat tanah dan mps nasib baik dekat aku keje kat fama je sebelah jalan gan mps heheeh..... aku mengulat la kejap...

pelik gak aku tgk rumah nie lelong dalam 70k je ada 2 bilik siap ada guard lagi dkt pintu masuk and dkt nak masuk lift... kenapa murah aku pon g la check maintenance tertunggak dalam 4500 alamak banyak nye... pahtu aku g la mps cukai pintu dekat 4500 gak..... lepas tu aku g la pejabat tanah alamak dekat 3200 tertunggak gila ke apa owner nie................

aku tel member aku keje hsbc cina kenal masa belajar dulu nak check market value dia cakap dlm 135k oooooo banyak untung oooo klu dapat rumah tu .....

tapi korang terpakasa la kuar cash oooo aku kira dekat 35k gila ke apa banyak tu mana aku nak cari duit walaupum reserve price rendah tapi klu campur gan cash kena keluarkan still untung la tapi korang fikir la sendir hahahahahaah.....

last2 semua dah selesai aku pon daah puas hati nak gak try kot2 berjaya aku beli pon nak duduk je senang g kerja sekarang dok menyewa dah setahun lebih..........

2 hari sebelum auction aku tgk harga emas jatuh gila dah la duit aku semuaa ada kat emas....
aku pon kira la memang aku rugi la masa tu aku beli tgh mahal klu aku jual memang rugi dkt 7k gila ke apa nak untung cnie rugi tempat lain hahaha...........

bukan ckit aku beli dekat 70k dah la pakai sistem arrahnu adoiiiiiiiiiiiiiiiiiii dah nasib last2 aku cancel kan beli rumah tu cuba lain nasib heheehe rugi la 30 inggit kena bayar kat pejabat tanah masa nak cari maklumat rumah tu huhuhuh

itu orang cakap belajar dari pengalaman kita cuba lain hari mungkin rezeki lebih baik hahahaaha

nak beli emas call aku 0176627276 buat masa nie still gan emas lagi
cuma nak pelbagai kan je dalam invest nie rumah dan emas hehehe

semoga berjaya

Emas turun mendadak

salam semua.............

dah lama rasa x menulis blog nie... bukan apa kesuntukkan masa, tambahan pula baru je dapat puteri sulung dan wife pon masih berpantang so kena la bagi2 masa hheeheh.......

nak bercerita pasal emas nie pon macam tu la... orang cakap belajar dari pengalaman baru la kita akan lebih berhati-hati....

bak kata orang jangan disangka air yang tenang tiada buaya hehehe....
klu ikutkan pengalaman aku jual emas nie dapat la jugak tambahkan income tapi klu silap gaya boleh rugi oooooooo.... macam aku....tapi itu sebagai proses dalam perniagaan....

tapi macam mana pon emas memang seronok dan banyak kelebihan nye.... walaupun pahit heheehe....

kenapa pahit macam nie la klu kita x cukup ilmu. walaupun dah dekat 7 bulan aku invest emas nie baru tau camne proses nye

buat masa nie aku tgh susun balik strategi aku supaya kerugian yang aku alami sekarang dapat dikurangkan. ini kerana aku telah membeli pada harga paling kemuncak dan tanpa ku sangka-sangka harga turun begitu mendadak.....

klu setakat beli 20k tu aku x la kisah sangat nie hampir dekat 70k menggunakan sistem arrahnu huhuhuhuh jenuh nak tunggu naik balik ...................... dugaaann........

sebenarnye klu setakat beli nak simpan x jadi masalah memang x de risiko.... tapi macam aku nie beli untuk invest sebab tu la rugi risiko on tinggi tapi macam mana pon kena sabar .............boleh untung tapi ambil masa la lepas tu stanby la duit upah simpan kat arrahnu hampir 6k kena bayar bulan 6 nie

heheh amacam ada berani tapi klu naik untung la tapi klu jatuh rugi la macam nie la klu nak invest tapi klu nak selamat masuk asb je tiap2 tahun dapat duit x yah pening2...... macam aku nie..... malas la citer pasal emas nie pusing2 pon macam tu je cara nye senang cerita beli time murah jual time mahal...........

masa yang sesuai aku rasa untuk sesiapa nak beli emas nie pada bulan 6-7 klu nak jual pulak pada bulan 11-12 tgk mana yang tinggi la

sbb bulan 1 - 6 harga akan naik turun tidak stabil tapi bulan 6-7 harga makin naik sehingga bulan 12 dan akan mula turun balik sehingga bulan 6............

ini berdasarkan ramalan kaji cuaca je dengan bacaan graf sebelum ini..........harap maklum heheeh....

jangan salahkan emas klu x untung tapi salahkan diri sendiri sbb x tahu bila masa nak beli hehehe .......

apa2 pon nak beli emas boleh call 0176627276

........emas nie banyak kelebihannye..........

http://shakirahgoldtrading.blogspot.com/

Sunday, January 2, 2011

selamat malam semua....................................


disini saya ingin berkongsi serba sedikit bagaimana sebenarnya emas ini dapat mengawal inflasi.
sebelum itu saya ingin menerangkan apa itu wang kertas. mengikut pemahaman saya wang kertas ini ialah satu alat transaksi untuk satu masyarakat atau sesebuah negara. wang atau duit ini hanya akan diiktiraf oleh sesebuah negara sahaja dan hanya boleh digunakan pada negara itu sahaja jika ingin menggunakan di negara atau tempat yang lain ia hendaklah ditukar kepada wang negara tersebut kerana wang negara kita sebenarnya tidak dapat dijadikan sebagai satu transaksi oleh negara lain. contohnye di malaysia, bank negara malaysia adalah bank yang bertanggungjawab untuk mencetak wang kertas dan mereka juga akan memberi nilai kepada setiap wang yang mereka cetak sebagai contoh rm 10.00, rm 50.00 & rm 100.00 ini adalah sebahagian nilai wang negara kita yang mana ia hanya dibezakan dengar jumlah dan warna sahaja.

antara kelemahan yang ada pada wang kertas ialah ia semakin lama akan susut nilai, mudah dicipta, mudah terbakar, mudah terkoyak dan sebagainya. disebabkan itulah saya ingin memohon kepada anda semua supaya cuba berfikir apakah benda yang paling bernilai didunia ini?

jawapan saya ialah emas kenapa?????



ini kerana mengikut rekod yang terdahulu harga emas tidak pernah menunjukkan penurunan yang ketara dan apa yang saya lihat ia semakin lama semakin akan meningkat. mungkin disebabkan keistimewaan yang terdapat pada emas iaitu ia merupakan logam yang tidak dapat dicipta, tidak mudah terbakar, tidak reput, tidak dimamah usia dan sebagainye.




itulah adalah serba sedikit yang saya dapat bezakan antara keistimewaan emas dan duit. tidak dinafikan sebenarnya duit juga amat penting bagi seluruh dunia kerana setiap negara akan menggunakan duit sebagai transaksi tetapi yang ingin saya tekankan disini ialah bagaimana kita ingin mengawal supaya duit yang kita gunakan selama ini tidak akan menyusut nilai dengan begitu ketara kerana dengar kenaikan harga setiap tahun atau dipanggil dengan inflasi.

saya cuba akan memberi pandangan peribadi saya bagaimana kita dapat menggunakan emas sebagai medan perantaraan untuk mengawal inflasi ini dan bagaimana emas ini dapat memberi kita pendapatan pasif dan keuntungan.
langkah pertama ialah setiap bulan pendapatan daripada gaji anda tukarkan sebahagiannye kepada emas.
langkah kedua ialah setiap hutang yang anda hendaklah bayar tukarkan dahulu duit itu kepada emas dan pajakkan emas yang anda telah belikan untuk mendapat wang semula bagi membayar segala hutang anda seperti rumah, kereta, kad kredit dan sebangainye tetapi kemungkinan anda perlu membeli emas lebih tinggi dari jumlah hutang anda ini kerana pinjaman yang anda perolehi ialah jumlahnya hanya 70 % dari nilai emas anda.
kenapa dan mengapa ????? akan diterangkan lebih lanjut pada sambungan akan datang



wassallam........................